0412 250 070

werkplaats@auto-lab.nl

Meer rijplezier door optimalisatie
motormanagement

Software tuning is het opnieuw programmeren van de motorregeleenheid. Deze eenheid stuurt de motor van het voertuig aan. De motorregeleenheid is vanuit de fabriek geprogrammeerd volgens een door de fabrikant gekozen compromis tussen motorvermogen en koppel (trekkracht), brandstofverbruik en door Europese regelgeving opgelegde emissienormen. Door het veranderen van dit compromis en het herschrijven van de software kan het vermogen en koppel van de motor worden verhoogd. Dit geeft een beter rijgedrag, hogere prestaties of (indien gewenst) een economisch voordeel door bijvoorbeeld een snelheids- of vermogensbegrenzing. Gemiddelde waarden van 25-30% toename in vermogen en trekkracht zijn bij turbomotoren goed haalbaar.   

De specialisten bij AutoLab zijn Martijn van Ras en Aydinc Zorlu. Zij begrijpen als geen ander de moderne motorregelingen en passen de software binnen veilige marges aan, zodat je nog meer rijplezier aan je auto beleeft. 

DSC01045

AFspraak maken

Afspraak maken bij AutoLab? Vul het formulier in en wij bellen jou zo snel mogelijk terug voor het maken van een afspraak.

Jouw gegevens
Voertuig gegevens
Jouw vraag of opmerking